HER ADIMDA DAHA SAĞLIKLI NEFES
ÇOCUKLARDA
GRİBE DİKKAT!
Çocuklar grip virüslerinden çok daha kolay etkilenmekte ve yetişkinlere göre hastalığı daha uzun sürede atlatmaktadır. İçinde bulunduğumuz soğuk kış mevsiminde, kapalı mekanlarda geçen sürenin uzamasına paralel olarak grip, nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığı da artmaktadır.
DURUŞ BOZUKLUĞUNU DÜZELTMEK SİZİN ELİNİZDE
Yapılan araştırmalara göre her üç ofis çalışanından en az biri, vücudun doğru duruş pozisyonunu kaybetmiş durumda. Bazı meslekler yaşamış olduğumuz duruş bozukluğunu olumsuz yönde etkiliyor.
MEME KANSERİNDE HER ŞEY SİZİN ELİNİZDE!
Meme Kanseri kadınlarda en sık görülen kanser tipidir. Yaş ilerledikçe hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Kişinin bu konuda bilinçlenmesi, erken teşhiste en önemli faktördür.
SAĞLIĞINIZA KAVUŞMAK İÇİN YÜZMEYİ DENEYİN !
Yüzmenin vücudumuz için faydaları saymakla bitmez. Yüzmek sadece tatillerde değil, her an hayatımızda olması gereken bir aktivitedir.
DİYETİSYEN EMİNE YILMAZ İLE KEYİFLİ RÖPORTAJ
''İstanbul’da ikamet ediyorum. Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunuyum. Evliyim, eğitim hayatıma iki çocuk annesi olduktan sonra başladım.''
SPOR YAPARKEN
KALP KRİZİ RİSKİ
Son yıllarda özellikle, ülkemizde kalp krizi sonucunda sporcu ölümleri artmaktadır.
UYUZ HASTALIĞI HAKKINDA 5 SORU
5 CEVAP
Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Aydoğan Lermi, tüm vücutta yaygın bir kaşıntıya yol açan ve kış mevsiminde görülme sıklığı artan Uyuz Hastalığı hakkında merak edilen soruları sizler için cevapladı.
KOŞMANIN İNSAN VÜCUDUNA ETKİLERİ
Günde on bin adım atmanın faydalarını nitekim hepimiz biliyoruz. Peki ya koşmanın vücudumuz üzerindeki etkilerini hiç düşündünüz mü ?
SİGARAYI İSTEDİĞİN ZAMAN DEĞİL, ŞİMDİ BIRAK
Sigara vücudumuzun sağlık dengesini bozmaktadır. Fiziksel ve psikolojik olarak da etkisi oldukça fazladır.
ÇOCUKLARIN SPORA BAŞLAMALARI
Ailelerin kafasında çocukları için birçok soru işareti vardır. Bunlardan biri de hangi spora yönlendirileceği konusudur. Çocukların enerjilerini yakabilmesi ve sağlıkları için aktif olmaları gereklidir. Telefonla oynamak, televizyon başında olmak, bilgisayar oyunlarıyla ilgilenmek özellikle gelişim çağındaki çocuklar için çok tehlikelidir.
UZUN YAŞAMANIN SIRRI, KALP SAĞLIĞI
Kalp hastalıkları dünyada ölümle sonuçlanan sağlık sorunlarına bakıldığı zaman gün geçtikçe hızlı bir artış gösteriyor. Artıştaki en büyük payı da sigara bağımlılığı, stresli ve hareketsizlik, sağlıksız beslenme gibi nedenler oluşturuyor.
TEKERLEKLİ BASKETBOL MİLLİ TAKIM OYUNCUSU MURATHAN ATİK İLE RÖPORTAJ
''28.07.1999 Eskişehir doğumluyum aslen Erzurumluyum. 11 yaşıma kadar futbol oynadım fakat bir kaza sonucu 2011'de sağ bacağımın dizden aşağısı koptu.''
CİLT KURULUĞUNA SOĞUK HAVALARIN ETKİSİ
Soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktörlerden biridir. Kış aylarında rüzgar ve soğuk hava etkisi ile hassaslaşan cildimizde genellikle kuruluk, kızarıklık ve çatlamaya bağlı cilt sorunları oluşur. Pek çok insan ise cilt tipini çok iyi tanımadan nemlendirici kullanımına başlar. Öncelikle cilt kuruluğu olan kişiler mutlaka dermatoloji uzmanına başvurmalıdır.
PİLATES VE
İNSAN SAĞLIĞI
Pilatesin vücut sağlığı için şaşırtıcı faydaları vardır. Pilates etkili bir çapraz egzersiz antrenmanı ile hem mental hem de fiziksel olarak vücudunuzu zenginleştirecektir. Vücut antremanını düzenli olarak uygulamak sırt ağrısını azaltabilir, kemik yoğunluğunu ve kalp atış hızını artırabilir Bunlar dışında pilatesin sağlığa ne gibi yararları vardır?
OTİZMLİ ÇOCUKLAR
Günümüzde daha çok göz önünde olan Otizm ile ilgili merak edilen her şeyi Yaşam Koçu ve aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmeni olan Cem Koç anlatıyor.
MEVSİMLERDE YAŞANAN ENFEKSİYONA DİKKAT !
Sıcak havalardan serinliğe geçiş yapan sonbaharı hafif hafif hissederken, sağlığınızın bunlardan etkilenmemesi için bir takım önlemler alabilirsiniz. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Leyla Yılmaz Aydın, soğuk havaları sağlıkla karşılamanızı sağlayacak önemli tavsiyelerde bulundu.
AYŞEGÜL GÜNER
İletişim
@aysegullguner
Bilgilendirme
Bu sitede verilen haberler bilgilendirme amaçlıdır.
Bir hekime veya eğitmene danışmanız önerilir.